MOUNTAIN VALLEY

MOUNTAIN VALLEY

The Mountain Valley expands on the ‘Case Study’ series of the 1950’s. A difficult site possesses challenges in its drainage, topography and small footprint. The solution is essentially a detailed box where the details become the architecture. The client, an art collector, requested a plan that will allow his collection to be housed. The exterior is composed of custom zinc panels, sand-blasted formed concrete, aluminum window/door glazing system and tempered glass railings.

Architect: Studio B Architects
Structural Engineer: Pattillo Associates Engineers, Inc.
Landscape Designer: Elements, Inc.
Photographer: Aspen Architectural Photography


Awards:
2008 AIA Colorado Merit Award,
2008 AIA Colorado West Honor Award,
2008-2009 AIA Denver Architects’ Choice Award

mountain-valley-living-dusk.jpg
mountain-valley-living.jpg
mountain-valley-living-overview.jpg
mountain-valley-gallery.jpg
mountain-valley-overview.jpg
mountain-valley-bath.jpg
mountain-valley-exterior-summer.jpg
mountain-valley-exterior-detail.jpg